Mctur Vågsbotn – Osafjellet

Veret dei siste dagane har vore alle tiders og eg har nytta sjansen til nokre mc-turar. Eg har tidlegare køyrt nokre turar langs Hardangerfjorden og tilbake om Voss. Vegen frå Voss til Vågsbotnen er jo som kjent forferdeleg kjedelig så eg bestemte meg for å køyra langs Hardangerfjorden attende også denne gangen. I tillegg har eg fått tips om alternative vegar langs Hardangerfjorden. For eksempel å kjøyra frå Granvin til Ulvik om Espeland i stadanfor å kjøyre 7 kilometer gjennom fjellet i Vallaviktunnellen. Vegen om Espeland er smal, svingete og asfalten var ganske bra – akkurat slik me vil ha det.

Vegen var målet, og vegen gjekk til Osafjellet. Frå Osa innanfor Ulvik går det ein anleggsveg 13-14 kilometer opp i fjellet til nokre demningar. 1176 meter høgde viste gpsen når eg kom opp.  Vegen er svært bratt – på nedturen auka TDMen farten i andre gir med motorbrems – det har eg ikkje opplevd før. Ellers er vegstandarden jamt over god. Det er assfalt heile vegen opp. Bare på enden av vegane var det nokre hundre meter med grusveg av varierande standard. Eg fekk igjen bekrefta at TDMen ikke er noko grussykkel…

Turen var 340 kilometer og tok 7 timer innklusiv ein liten kaffipause eller to.


Sjå Vågsbotn – Osafjellet i eit større kart.

0 kommentarer til “Mctur Vågsbotn – Osafjellet”


  • Ingen kommentarer

Skriv en kommentar