Rydder i spagettien

Det har etter kvart blitt litt smårotete i pckroken min og etter siste utviding har eg så smått begynt å nerma meg grensa for uoversiktleg. Begynte difor å bygga eit lite rackskap så eg kan få litt system på boksane mine. Satt opp følgjande handleliste og satte igang:

  • Nokre meter 2×2″
  • Ikkje fult så mange meter 2×4″
  • Ei kryssfinerplate
  • Ei benkeplate frå Ikea
  • Fire racksinner frå Clas Ohlson
  • Fire hjul frå Clas Ohlson
  • Eit par never med skruer i forskjellige lenger
  • Svartmaling

Så no har eg prøvd meg med hammer og spiker sag, vinkel, tommestokk, vater, skyvelær, skrumaskin og sikkert litt anna verktøy. Breida blei 62cm, djupna er i overkant av 80cm og høgda er 90cm. Dette gjev 16U med plass. I toppen har eg satt inn ein 19″ switch og i botnen ein PDU med 8 kontakter. Førebels har eg bare to maskiner i den (3+4U) så det ser ikke så fint ut med all den tomme plassen. Sidan eg ikkje har rommet heilt for meg sjølv må eg passe på waf‘en. Planen er difor å skjære til ei plate og montere framfor dei tomme plassane. Rackskinnen er sjølvsagt ikkje heilt etter standarden – det er jo frå Clas Ohlson – men dei gjer jobben heilt greit.

Ganske nøgd med resultatet. Pcane som stod på gulvet og leidningspagettien eg hadde er borte – andre vil vei kansje sei at rotet er samla i ein boks – og eg har plass til fleire maskiner – noko som ganske sikkert kjem til å dukke opp på eit eller anna merkelig vis. Dessuten har eg jo fått samla alle diskane mine i ein server.

0 kommentarer til “Rydder i spagettien”


  • Ingen kommentarer

Skriv en kommentar